God eftermiddag!
När majvädret inte riktigt infinner sig, så blir längtan desto större till mitt lilla "paradis"- Alghero!
Alghero är en pittoresk stad på nordvästra Sardinien. Cirka 41 000 bor i staden och Alghero gränsar till bland annat Olmedo, Sassari, Uri mfl. På somrarna befinner jag mig där och njuter av havet, luften, maten och ...givetvis drycken.
Det första som jag ALLTID äter då jag kommer ned är Vongole alla Marinara. Och till det en härlig Torbato Brut från Sella & Mosca. Att laga Vongole alla Marinara är enkelt men en sak är ett måste- färska vongole, alla stängda och väl sköljda. Annars krävs bara god extra jungfruolja, vitlök, persilja, citron, vitt vin och om man vill ett uns chili.
Så om ni "har vägarna förbi" Alghero eller annan kuststad på Sardinien- njut av en Vongole alla Marina! Och Torbato Brut kan beställas på Systembolagets beställningssortiment.
Ha nu en skön kväll,
/Matilda
Comments