top of page

Cantina Santa Maria La Palma!

Uppdaterat: 3 maj 2023

I vår lanserar vi fyra viner från Alghero! Vinerna är producerade hos Cantina Santa Maria La Palma! Vinerna är:

Aragosta Vermentino di Sardegna DOC, 100% Vermentino! Skördas första veckan i september. Ljus gul färg med gröna reflexer. Doft av äpple och frisk samt balanserad och fruktig eftersmak. Passar utmärkt till alla typer av fiskrätter, skaldjur och musslor.


Akenta Cuvée 71 är en 100 % Vermentino di Sardegna DOC som skördas tidig september. Även den har ljus gul färg, doft av vita blommor samt toner av melon. Bra tryck i eftersmaken och härlig fräschör. Fin som aperitif, till fisk, skaldjur och musslor.


Le Bombarde är en 100% Cannonau di Sardegna DOC. Rubinröd färg, intensiv doft med toner av körsbär och hallon. Harmoniska och balanserade tanniner. Passar fint till kötträtter, vilt och lagrade ostar samt "gräddiga" pastarätter och pizza.


Naramae är en 100 % Cannonau di Sardegna DOC Riserva, lagrad först i ståltank i 1 månad, därefter ekfatslagrad i 12-14 månader samt ytterligare 2 månader i flaskan. Rubinröd färg med inslag av granatfärgade reflexer. Röd frukt i doften med en varm, torr och mjuk känsla i gommen. Mycket balanserat avslut. Passar fint till lagrade ostar, kötträtter, gärna grillat kött i synnerhet lamm, till vilt och grytor av olika slag samt smakrik pasta gärna med inslag av ost eller grädde.


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page